Les om -> | Følgesvenner | Møter i Marrakech | Folkevisenes fortellinger


Folkevisenes fortellinger

Helter – Helgener – Hverdagens hendelser

Av Hanne Weisser. Bok med CD.


De gamle sangene er melodiske perler, men også gode fortellinger, skriver Hanne Weisser i innledningen til denne boken, som omhandler Draumkvedet, seks andre ballader fra middelalderen og noen nyere folkeviser.

Disse folkevisene er fra en tid da kulturen var muntlig, fra den gang helter og helgener ble hedret med sang, og bak hver vise skjuler det seg hendelser og historier som før var kjent, men som nå er glemt. I denne boken får sangene en ny og fyldig presentasjon gjennom «sitt» bakgrunnsstoff, og folkevisene trer frem som kulturhistoriske beretninger om en nær fortid.

Boken ble utgitt på Gyldendal Akademisk i 2006 og i nytt opplag på Olifant forlag i 2011.

Hanne Weisser er cand.philol. og musikklærer ved Steinerskolen i Oslo. Hun har også utgitt sangboken «Følgesvenner», Olifant forlag og boken «Undervisningskunst og kunstnerisk undervisning», Ad Notam Gyldendal.

Presseomtale

Hanne Weisser har gjort seg skuldig i ei aldri så lita bragd: Ho har funni ei måte å drive kulturformidling på som […] synest både levande og lærd. Folkevisenes fortellinger er vorten ei interessant bok, som fører lesaren inn i ei gamal verd rik på nye inntrykk. Dette også grunna den fabelaktige cd-en som fylgjer med.
- Steingrímur Njálsson, i Dag og Tid

Resultatet er et lett tilgjengelig, kreativt og grensesprengende verk om et lite utvalg spennende fortellinger som av mange grunner sjelden blir gitt oppmerksomhet.
- Bente Hellang, i Tidsskrift for kulturforskning

Pris kr 298 |   Bestill